Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de opensource software die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden

verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoin portemonnee adres.

Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, zoals dat Bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is.

De BTC is de meest gangbare cryptocurrency munt.

Tegenwoordig wordt de BTC door vele bedrijven gebuikt. De goederen die u bestelt via het internet (webshop) kunt u betalen met de Bitcoin maar ook kunt u betalingen doen in

restaurants.  Doordat de Bitcoin de goodwill heeft opgebouwd en overal  is te gebruiken, word meestal alle andere cryptocurrency munten omgewisseld voor Bitcoins.

Om deze goodwill en doelstellingen te kunnen bereiken heeft de andere munten c.q. de andere uitgevers geld, tijd en geduld nodig.  Het ontwikkelen en het opbouwen van de goodwill is zeer tijdrovend.

OPSTELLEN VAN EEN RISICOPROFIEL IS EEN PRE.

Voordat u in de cryptocurrency wereld investeert, willen wij u zoveel mogelijk informeren om uw kansen te vergroten. De volgende vragen komen dan direct aan bod: Waar kan ik het beste crypto currency munten kopen?
Is het wel veilig? En hoe en waar bewaar ik het? Is mijn investering gegarandeerd? All uw vragen worden beantwoord nadat wij een persoonlijk gesprek hebben gevoerd. Onze uurloon is 65 euro exclusief 21 % BTW.
Omdat wij u geen Bitcoins of andere crypto munten verkopen kunnen wij u een onafhankelijke advies geven gebaseerd op uw risicoprofiel.

HOE KOM IK AAN BITCOINS?

Alle vormen van crypto currency munten worden gedolven. Hetzelfde als edelmetalen die in een mijn bevinden. De edelmetalen worden ook gedolven. Voor het delven van Bitcoin heeft u een computer en speciale hardware nodig. Het delven van crypto currency munten vergt enige computerkennis en investeringen in hardware.

Het kopen van Bitcoins is mogelijk via de beurs (exchange).
Ruim 4.000 Crypto currency munten zijn op de beurs verhandelbaar. De koers is live te volgen als u zich aanmeldt bij een exchange of via een andere platform.

Er is op het ogenblik geen vergunning vereisten voor het verhandelen van crypto currency munten. Enkele exchanges houden zich wel aan de KYC (Know Your Client die sinds 2018 verplicht is gesteld).
In de toekomst zal hieraan waarschijnlijk wel veranderingen in komen.
Zo ook de WWFT (wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) of de WFT (Wet Financiële Toezicht).

Doordat er nog geen overheidsinstelling controle houdt op de exchanges loopt u natuurlijk wel risico. Ook de hoge koersschommelingen spelen een rol.

Litefeather™ is een geregistreerd Europese merk.